8 thoughts on “Vahest tahaks saia ka…”

  1. Ikka jah, kõigepealt hapnes eeltainas ööläbi, siis tegin päris taigna, see kerkis pallina pool päeva ja siis tegin saiad ja lasin neil ka öö otsa ahjus kerkida. Tegelikult saab muidugi ka kiiremini ja ei pea neid saiu öö läbi kergitama, aga ma tahtsin hommikul sooje saiu.

  2. Kas tüüp 2 jahu on see mis ei ole nii ära valgendatud? Loll küsimus, aga noh ma ju ei ole jahudega sõber ja ainuke tüüp 2 millest mina kuulnud olen on seotud suhkruhaigusega 🙂

  3. Jahud jagunevad jah vastavalt sellele kui palju sealt ära on võetud ja palju alles jäetud. Nisujahu algab 00 tüübiga, see on see kõige valgem ja mõtetum saiajahu, siis tuleb järjest 0,1,2 tüübid, järgneb pool-täistera ja siis täisterajahu. See viimane on siis lihtsalt jahvatatud nisutera, midagi pole ära võetud. Tegelikult kehtib see jaotus ka teiste jahudega, ehk siis ka odra või rukkijahu võid sa saada üpris rafineeritult kui tahtma peaks, kuigi 00 tüübini neid vist ikkagi kunagi ei koorita.

  4. Kas maitsest on ka tunda, et tegu ei ole 00 jahuga? (Sellest ma muidugi saan aru, et 2 tüüp on palju tervislikum jne.) Ja kas küpsetades kasutad samamoodi nagu tavalist jahugi? Ma ei teagi kust mulle nüüd selline jahu huvi äkki peale on tulnud 🙂

  5. Noh, eks vist oleneb missasju küpsetada. Mina küll maitsest aru ei saa, aga ma teen ka ainult selliseid lihtsaid kodukooke, kus see jahusort pole nii oluline. Pulmatorte ma ei tee 🙂 Ja ikka kasutan samamoodi, lihtsalt kerkivad need jahud natuke kehvemini.

  6. Mina segan ka tihti selle nr 2 jahuga, vaid sùnnipàeva tordi teen puhta.. hm 0 jahuga. Seda 00 oma ma polegi enam kaua ostnud.
    Aga noh see mitu pàeva kergitamine on klass omaette!

  7. No see mitu päeva kergitamine tuleb teemaks kui teha naturaalse juuretisega, tavalise õllepärmiga tuleb võibolla ainult paar tundi juurde.

Comments are closed.